Presse /nyheder | Børn og astma

Presse /nyheder

 

29. december 2016

 • Fiskeolie til gravide forbygger astma hos børn
 • Barnets risiko for at få astma dykker markant, hvis moren har spist fiskeolie i den sidste tredjedel af graviditeten. Effekten er særligt stor hos kvinder, som spiser få fisk og har en særlig genvariant. Det viser et stort studie, som kan have vidtrækkende perspektiver, fra Dansk BørneAstma Center/COPSAC. Nyheden har vakt stor interesse i den danske presse.
 • Nyheden har også stor international bevågenhed, og New York Times har som et eksempel herpå interviewet Hans Bisgaard, der står i spidsen for studiet.
 • Læs artiklen i nytimes.com

6. oktober 2016

 • Svangerskabsforgiftning øger barnets risiko for allergi og astma
  Børn af kvinder, der under graviditeten har haft svangereskabsforgiftning, har højere risiko for at udvikle allergi og astma. Særligt hvis svangerskabsforgiftningen varede i mere end 14 dage. Det viser et nyt studie fra COPSAC.

28. september 2016

 • Gener påvirker fødselsvægt og risiko for livstilssygdomme
  COPSAC har deltaget i et stor internationalt studie, der har afdækket 60 genetiske varianter, der både påvirker babyers fødselsvægt, men også om de senere i livet udvikler livstilssygdomme som type 2 diabetes, hjerte-kar-sygdomme og højt blodtryk.

5. september 2016

 • Genfejl øger risikoen for diarré
  COPSAC har deltaget i et stor internationalt såkaldt meta-studie, der viser at børn med en særlig genvariation har større risiko for at få mave-tarm-infektioner. Det peger på at gener spiller en vigtig rolle i, om virus og bakterier kan smitte os eller ej.
 • Læs artiklen i Videnskab.dk

4. august 2016

 • Hunde i hjemme forebygger børneeksem
  Jo flere hunde i hjemmet omkring barnets fødsel, jo lavere er risikoen for at barnet udvikler børneeksem. Dette nyeste studie fra COPSAC børnene understøtter hypotesen om, at bakterier er vigtige for udviklingen af vores immunforsvar. 
 • Læs artiklen i Videnskab.dk

12. maj 2016

 • Tarmbakterier hos kejsersnitsbørn kan være skyld i astma
  Studier af COPSAC børnene har vist at sammensætningen af tarmbakterier er forskellig hos nyfødte børn ved kejsersnit og naturlig fødsel. Det kan måske forklare, hvorfor børn født ved kejsersnit har større risiko for at udvikle astma og andre immunologiske sygdomme.
 • Læs artiklen i Videnskab.dk

11. maj 2016

 • Forskere finder 74 årsager til længden på din uddannelse
  Dansk BørneAstma Center har bidraget til et nyt studie, der finder 74 varianter i genomet, der er knyttet til forskelle i, hvor lange vores uddannelser er. Forskere siger, at genetikken kan være et værktøj til at evaluere f.eks. skolereformer.
 • Læs artiklen i Videnskab.dk

17. marts 2016

 • Spis peanuts og undgå peanutallergi - få kat og undgå katteallergi
  En række forskningsresultater gør op med, at man kan forebygge astma og allergi ved at undgå allerg-kilderne. Derimod ser det ud til, at sygdommene bedst undgås, hvis børn tidligt bliver udsat for det, der kan give allergi.
 • Læs artiklen i Videnskab.dk

15. marts 2016

 • Ingen evidens bag Sundhedsstyrelsens anbefalinger mod allergi
  Sundhedsstyrelsen anbefaler, at små børn med høj risiko for allergi for specialfremstillet modermælkserstatning, hvor det protein, der giver allergi, er nedbrudt. Men ny forskning viser, at de såkaldte hydrolyserede produkter ikke virker.                                                                                                Læs artiklen i Videnskab.dk

2. februar 2016

 • Amerikanske forskere har fundet en løsning på problemet med, at børn født ved kejsersnit har en fattigere bakterieflora end andre børn Nu viser en ny amerikansk undersøgelse, at man giver de samme fordele til børn født ved kejsernsnit ved at "genskabe" deres mikroskopiske bakterieflora lige efter fødslen. 
 • Se indslaget fra TV2 NYHEDER

27. januar 2016

 • D-vitamin til gravide forebygger astma hos børn
  Dansk BørneAstma Center har sammen med forskere på Harvard Medical school  i to forskellige studier undersøgt, om risikoen for at få astma kan nedsættes hos børn på nul til tre år, hvis deres mødre får et ekstra tilskud af D-vitamin fra uge 24 af graviditeten.
  Læs artiklen fra Videnskab.dk

16. december 2015

 • Antibiotika reducerer længden af astmaanfald
  Antibiotika skærer sygeperioden under astmaanfald hos småbørn ned til under 50 procent, viser studie fra Dansk BørneAstma Center. Det er mere effektivt end nogen anden astmamedicin.
  Læs artiklen fra Videnskab.dk

12. november 2015

 • Årstiderne påvirker det ufødte barns immunforsvar
  Der er stor forskel på nyfødte babyers immunforsvar alt efter, om de er født på en sommerdag eller en efterårsdag, viser nye resultater fra COPSAC i samarbejde med forskere på DTU.
  Læs artiklen fra Politiken.dk

19. oktober 2015

 • Eksem, Crohns og psoriasis har samme genetiske årsag

  Sygdomme som Crohns, psoriasis og eksem skyldes fejl i de samme gener, viser ny forskning fra COPSAC. Det er nødvendig viden for at kunne behandle sygdommene, siger forsker fra Dansk BørneAstma Center.
  Læs artiklen fra Videnskab.dk

30. september 2015

 • Astma og gigt hører til i samme sygdomsgruppe
  Ny forskning fra COPSAC viser, at astma hører til i samme gruppe af sygdomme som gigt og inflammatorisk tarmsygdom. Vi skal til at arbejde mere sammen på tværs af forskningsområder, lyder opfordringen fra dansk børneastmaforsker, Hans Bisgaard.
  Læs artiklen fra Videnskab.dk

19. september 2015

 • Vi kan - endnu - ikke kurere astma, men vi kan gøre det nemmere at leve med
  Astma er den mest almindelige kroniske sygdom blandt børn og unge, og hvert femte barn har således astma eller astmasymptomer inden skolestart.
  Læs lederen i tillægget astma og allergi til Politiken

15. april 2015

 • Forskere: Amning beskytter ikke mod astma og allergi
  Stik mod hvad mange tror, beskytter amning ikke børn mod at udvikle allergi, astma og eksem, melder danske forskere i et nyt studie. Sundhedsstyrelsen vil se flere studier, før man overvejer at ændre anbefaling.
  Læs artiklen fra Videnskab.dk

10. april 2015

 • Brogede resultater sår tvivl om sammenhængen mellem astma og allergi
  Ny forskning viser, at to af de mest anvendte testmetoder i allergiudredningen, priktesten i huden og testen af serum-specifikt
  IgE i blodet, giver meget forskellige resultater for både luftvejsallergier og fødevareallergier.
  Læs artiklen fra Dagens Medicin

20. marts 2015

 • Astma og Allergi – kan vi vende kursen?
  Hvert femte barn i Danmark har astma eller astmasymptomer inden skolestart. Lige så mange småbørn har eksem. Mange, men langt fra alle, vokser fra det, og blandt voksne oplyser mere end hver fjerde at have haft en eller flereoverfølsomhedssymptomer i løbet af et år.
  Læs artiklen fra Politiken

31. Januar 2015

 • Mekanismerne bag svær astma hos børn skal afdækkes
  Det er endnu en gåde, hvorfor nogle børn udvikler særligt alvorlig astma. Og fordi vi ikke forstår de helt præcise mekanismer, så er vi heller ikke i stand til at behandle eller forebygge astma optimalt hos disse børn. Nyudnævnt Lundbeckfond Fellow, børnelæge Klaus Bønnelykke fra Børneastmacentret COPSAC, vil kortlægge den genetiske regulering af astma, for derved at forbedre kvaliteten af både forebyggelse og behandling.
  Læs pressemeddelsen fra Lundbeckfonden

2. December 2014

 • Gigantstudie forbinder kejsersnit med en række kroniske sygdomme
  Mennesker født ved kejsersnit har oftere en række kroniske sygdomme som astma, gigt, allergi, tarmsygdomme og leukæmi end vaginalt fødte, viser ny dansk forskning. For første gang nogensinde har forskere vist, at børn, der kommer til verden ved kejsersnit, har markant højere risiko end vaginalt fødte børn for at få ikke bare astma, men en række kroniske sygdomme, der opstår på grund af fejl i immunsystemet.
  læs artiklen på Videnskab.dk

21. Marts 2014

 • Asma og allergi - Godt nyt men kun til marginalområder.
  Der er både revolutionerende nyheder og larmende tavshed på udviklingen af den medicinske behandling af astma og allergi.
  Læs artiklen fra Dagens Medicin

2. Marts 2014

 • Asma og allergi - En folkesundhedskrise i slowmotion.
  Astma og allergi er på fremmarch i Danmark og i resten af den vestlige verden, og er i dag de hyppigste årsager til lægebesøg,
  hospitalsindlæggelser og medicinforbrug hos børn.
  Læs Lederen i Astma og Allergi tillæg til Politiken

17. november 2013

8. juli 2013

 • Gravide kvinder med kæledyr har flere vaginale E. coli bakterier.
  Et dansk studie afslører, at gravide kvinder, der lever med enten hund eller kat, har tarmbakterier i skeden dobbelt så hyppigt som andre.
  Læs artiklerne hos videnskab.dk

19. april 2013

 • En lungeplan er den oplagte vej til mere lighed i sundhed
  Tre patientforeninger vil have sundhedsminister Astrid Krag til at sige ja til en national lungeplan.
  Læs artiklerne fra Dagens Medicin

4. april 2013

 • Forkølelse kan udløse astma
  Hvis et barns krop gemmer på særlige genvarianter, skal der ikke andet end en gemen forkølelse til at udløse astma. Det viser ny international forskning med dansk deltagelse.
  Læs artiklen hos videnskab.dk

19. marts 2013

 • Gentofte-professor: Astma er som et isbjerg
  Professor Hans Bisgaard, der forsker i astma og allergi på Gentofte Hospital, har besøgt Næstved Sygehus for at fortælle om sin forskning.
  Læs artiklen fra avisen Sjællandske

22. januar 2013

 • Dansk forsker sår tvivl om britisk astmaforskning
  I England har et hold forskere fundet en sammenhæng mellem et faldende antal børn, der indlægges med akut astma, og landets stramme rygelov, som trådte i kraft i 2007.
  Læs artiklen hos DR

1. juni 2012

 • Gener gør børn ekstremt fede
  Forskere - herunder danskere - har fundet frem til, at normalt forekommende varianter i to gener er med til at gøre børn ekstremt fede.
  Læs artiklen hos Berlingeske

14. maj 2012

 • Exceptionel genforskning kortlægger børns udvikling
  To normalt forekommende varianter i hidtil ukendte gener har indflydelse på størrelsen af børns hoveder. Internationalt forskningssamarbejde sætter nye standarder for studier i genernes betydning for børns udvikling.
  Læs artiklen hos videnskab.dk

23. april 2012

 • Astma starter i mors mave
  Omkring 300.000 danskere lider af astma. Og det har de formentlig gjort lige siden, de lå i deres mors mave. Interview med Professor Hans Bisgaard.
  Se udsendelsen fra TV2 Nyhederne

16. april 2012

26. marts 2012

25. december 2011

21. november 2011

 • Forskning i gener og bakterier kan gøre os klogere på astma
  Næsten hvert femte barn i den vestlige verden har astma. Det forventes, at det samlede antal mennesker på verdensplan, der lever med astma, vil stige fra 300 til 400 mio.
  Se indslaget hos DTU

18. november 2011

 • Lokal forskning skal afhjælpe astma hos børn
  Alt for mange småbørn udvikler astmatisk bronkitis. Det skal et forskningsprojekt på Dansk BørneAstma Center måske lave om på.
  Se indslaget på Sjællands Nyheder

15. august 2011

 • Syv pund skidt om året
  Nyeste forskning tyder på, at det kan være en fordel at vokse op i et ikke så rent miljø, hvis man vil undgå astma og allergi. Hans Bisgaard, leder af Dansk BørneAstmacenter,...
  Se indslaget på TV2 Lorry Lounge

10. august 2011

Børn og Astma • Faculty of Health Sciences • University of Copenhagen • Denmark
Dansk BørneAstma Center • Københavns Universitetshospital, Herlev-Gentofte
Ledreborg Alle 34 • 2820 Gentofte • phone +45 3867 7360 • contact@copsac.com
© 2018