| Børn og astma

1. november 2016: Interview hos DBAC af den største russiske TV kanal, Channel One.

Dansk BørneAstma Center fik et sjældent besøg af en journalist og kameramand fra den største russiske TV kanal, Channel One. De interviewede professor Hans Bisgaard om astma og behandlingen af sygdommen, og var særligt interesseret i at høre om astma i forbindelse med sport. Journalisten fik under besøget prøvet en lungefunktionstest, som forskningsenheden udfører på de 1100 børn, der er blevet fulgt i klinikken siden fødslen.

14. december 2015: Ung læge fra Dansk BørneAstma Center får Forskertalentpris

Jakob Stokholm, læge, ph.d. Har fået tildelt Det Frie Forskningsråds Forskertalenpris, Sapere Aude, til sit projekt omkring betydningen af tarmens komplekse samfund af bakterier (mikrobiomet) i det tidlige liv for senere udvikling af astma, allergi og eksem. Jakob udfører projektet hos en af verdens førende forskere indenfor det humane mikrobiom, Professor Martin Blaser, ved New York University, Langone Medical Center, USA.

10. september 2015: Dansk BørneAstma Center får usædvanlig amerikansk bevilling

Det amerikanske forskningsagentur, National Institutes of Health (NIH), har givet 2 millioner dollars til at afdække mekanismerne bag udviklingen af børneastma, der i dag rammer ca. 20 procent af alle børn inden skolealderen i den vestlige del af verden.

Bevillingen er usædvanlig, fordi langt størstedelen af NIHs bevillinger går til USA og Canada, og det hører til sjældenhederne, at en dansk forskergruppe modtager direkte støtte af det amerikanske forskningsagentur.

13 April 2014: Frisk luft og adrenalinsus i trætoppene

Selvom man har astma, kan man sagtens klatre i træer. Og det endda med bravour! Det beviste 35 børn fra COPSAC 2000-kohorten, der, i selskab med søskende, forældre og bedsteforældre, var med på storbyskovtur i Klatreskoven midt i Carlsberg-byen søndag d. 13. april.

7. April 2014: Dansk Børnelæge modtager tysk forskerpris

Klaus Bønnelykke, 40 år, læge og forsker ved Dansk Børne Astma Center på Gentofte Hospital, har ved en ceremoni i Bremen, Tyskland, fået tildelt den prestigefyldte Klosterfrau Award. Med prisen følger 30.000 euro.

Han modtager prisen som fremragende og lovende ung forsker inden for børnelungesygdomme.

Læs Pressemeddelelsen på Dagens Medicin

 

3. Februar 2014: Amerikansk forskerpris til Gentofte læge

Bo Chawes fra Dansk BørneAstma Center på Gentofte Hospital har fået en amerikansk pris for sin forskning.

Læs pressemeddelelsen på Dagens Medicin

29. november 2013: Forespørgelsesdebat i Folketinget om forebyggelse af astma hos børn

Forespørgelsesdebat i Folketinget om forebyggelse af astma hos børn. Debatten er startet af Jane Heitmann (V), Sophie Løhde (V)og Eyvind Vesselbo (V). Et lovforslag ligger til vedtagelse om udarbejdelse af bedre retningslinjer af ensrettet behandling af astma hos børn og mere fokus på forebyggelse af børneastma.   

Se Folketingsdebatten her (Spol frem til 13:22)

Oktober 2013: Aktivitetsdag i klatreskoven på Carlsberg

Sidste søndag i efterårsferien havde ca 50 børn og deres forældre fra Dansk BørneAstma Center fået lov til at besøge Klatreskoven på Carlsberg bryggeriets tidligere område i Valby.

Januar 2012: Nytårsbrevet til ABC familierne

November 2011: Bakterier til småbørn holder allergi væk

Når småbørn bliver udsat for bakterier, daler risikoen for allergi senere i livet, viser ny dansk forskning.

Hvis dit barn skal undgå allergi og høfeber, skal du sørge for, at det bliver udsat for så mange forskellige bakterier som muligt, mens det ligger i maven og lige efter, det er blevet født.

Danske forskere har som de første i verden fundet en direkte sammenhæng mellem antallet af bakterietyper i tarmen hos småbørn og risikoen for, at de udvikler allergi senere i livet.

Børn og Astma • Faculty of Health Sciences • University of Copenhagen • Denmark
Dansk BørneAstma Center • Københavns Universitetshospital, Herlev-Gentofte
Ledreborg Alle 34 • 2820 Gentofte • phone +45 3867 7360 • contact@copsac.com
© 2018